Skip to main content
  • Eerstelijnspsychologie

    Eerstelijnspsychologie


Eerstelijnspsychologie

 Professionele, kortdurende psychologische hulp bij verschillende psychische klachten.  Je kunt denken aan:
- Angst- en stemmingsklachten
- Overbelasting en stressklachten
- Verwerking van traumatische ervaringen
- Verwerking van verlieservaringen (rouw)
- Identiteitsproblemen
- Problemen in het contact met anderen
- Overige issues die je bezighouden

Studenten / jong volwassenen

Specifieke ondersteuning van studenten en jong volwassenen. Eerder werkte ik jaren lang als studentenpsycholoog bij de GGZ Friesland en in eigen praktijk. Nog steeds begeleid ik met veel plezier en voldoening studenten en jong volwassen op verschillende terreinen.  De sfeer is informeel en ik hanteer flexibele openingstijden. Naast inzicht werken we aan praktische handvatten die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Wil je meer informatie of overleg over de mogelijkheden? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch. 

Werkwijze

De werkwijze is oplossingsgericht. De basis is vertrouwen en een goede relatie. De werkwijze en de doelen stellen we in overleg vast. Een goede samenwerking is essentieel om vooruitgang te boeken. We gaan op zoek naar het verhaal achter je klachten en besteden aandacht aan je specifieke omstandigheden en persoonlijke stijl. Vervolgens bespreken we je doelen en de praktische stappen die leiden tot de gewenste gedragsverandering. Opgeleid als GZ-psycholoog ben ik op de hoogte van verschillende methodieken en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.  Zodoende kan ik je handvatten bieden waar je zelf mee aan de slag kunt. Gezamenlijk kiezen we de strategie die past bij jouw hulpvraag en het beste werkt. De inslag is positief. Je kwaliteiten en mogelijkheden vormen de basis en er mag gelachen worden. Vertrouwelijkheid en discretie is vanzelfsprekend en gegarandeerd.

De psycholoog 

Als psycholoog heb ik een universitaire studie afgerond en  in 2003 de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (vanaf 1 januari 2023 ben ik formeel GZ-psycholoog niet praktiserend). Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan als eerstelijnspsycholoog, studentenpsycholoog  en arbeidspsycholoog. Daarnaast heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en in het onderwijs waardoor ik verschillende werkvelden goed heb leren kennen. 

Afspraak maken?
Telefonisch vooroverleg is mogelijk. Neem contact op via het contactformulier of via het telefoonnummer van de praktijk.