Ongecategoriseerd

Eerstelijnspsychologie

Eerstelijnspsychologie

 Professionele, kortdurende psychologische hulp bij verschillende psychische klachten.  Je kunt denken aan:
- Angst- en stemmingsklachten
- Overbelasting en stressklachten
- Verwerking van traumatische ervaringen
- Verwerking van verlieservaringen (rouw)
- Identiteitsproblemen
- Problemen in het contact met anderen
- Overige issues die je bezighouden

Studenten / jong volwassenen

Specifieke ondersteuning van studenten en jong volwassenen. Eerder werkte ik jaren lang als studentenpsycholoog bij de GGZ Friesland en in eigen praktijk. Nog steeds begeleid ik met veel plezier en voldoening studenten en jong volwassen op verschillende terreinen.  De sfeer is informeel en ik hanteer flexibele openingstijden. Naast inzicht werken we aan praktische handvatten die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Wil je meer informatie of overleg over de mogelijkheden? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch. 

Werkwijze

De werkwijze is oplossingsgericht. De basis is vertrouwen en een goede relatie. De werkwijze en de doelen stellen we in overleg vast. Een goede samenwerking is essentieel om vooruitgang te boeken. We gaan op zoek naar het verhaal achter je klachten en besteden aandacht aan je specifieke omstandigheden en persoonlijke stijl. Vervolgens bespreken we je doelen en de praktische stappen die leiden tot de gewenste gedragsverandering. Als GZ-psycholoog ben ik op de hoogte van verschillende methodieken en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.  Zodoende kan ik je handvatten bieden waar je zelf mee aan de slag kunt. Gezamenlijk kiezen we de strategie die past bij jouw hulpvraag en het beste werkt. De inslag is positief. Je kwaliteiten en mogelijkheden vormen de basis en er mag gelachen worden. Vertrouwelijkheid en discretie is vanzelfsprekend en gegarandeerd.

De psycholoog 

Als psycholoog heb ik een universitaire studie afgerond en  de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog. Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan als eerstelijnspsycholoog, studentenpsycholoog  en arbeidspsycholoog. Daarnaast heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en in het onderwijs waardoor ik verschillende werkvelden goed heb leren kennen. 

Afspraak maken?
Telefonisch vooroverleg is mogelijk. Neem contact op via het contactformulier of via het telefoonnummer van de praktijk. 

 

 

Home

Psychologenpraktijk

Professionele begeleiding door ervaren psycholoog

Aanmelden

 • Eerstelijnspsychologie

  Psychologische hulp voor volwassenen, jong volwassenen en studenten.

  Lees verder

 • Bedrijfszorg

  Begeleiding bij werkgerelateerde psychische klachten. 

  Lees verder

 • Coaching & training

  Individuele coaching en training door ervaren psycholoog.

  Lees verder

Persoonlijke benadering

Zoek je een ervaren psycholoog, arbeidspsycholoog / coach en stel je prijs op een persoonlijke benadering, discretie en betrouwbaarheid? Wil je een professionele gesprekspartner die sámen met jou zoekt naar oplossingen? Hecht je aan privacy, flexibele openingstijden en houd je niet van bureaucratie, hokjesdenken, medicalisering en wachtlijsten?
Dán zit je goed. 
Michiel Jongsma heeft een kleinschalige psychologenpraktijk in Groningen stad. Professionele begeleiding met een degelijke klinisch-psychologische basis. Gekscherend noemt hij zijn praktijk 'de kleinste psychologenpraktijk van Groningen'. Persoonlijk en betrokken, met hart voor mens en werk. 

Professionele, doelgerichte begeleiding

Kernwaarden zijn: onafhankelijkheid, integriteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Ik houd van een nuchtere, doelgerichte, speelse werkwijze waarbij samenwerking voorop staat. De inslag is positief: je kwaliteiten en mogelijkheden vormen de basis en er mag gelachen worden...

Michiel Jongsma, arbeidspsycholoog, studentenpsycholoog, psycholoog NIP

Psycholoog NIP, arbeidspsycholoog en coach. Veel ervaring met werkgerelateerde vraagstukken, eerstelijnspsychologie en de begeleiding van jong volwassenen en studenten. Werkervaring in het bedrijfsleven, de GGZ, studentenhulpverlening, arbeidshulpverlening en het onderwijs. Psycholoog NIP, lid Nederlands Instituut van Psychologen. Op freelance basis verbonden aan het Instituut voor Psychotrauma (ARQ IVP).

Lees verder

Nieuws uit de praktijk

Alle nieuwsartikelen lezen

Psynieuws

Alle psynieuwsartikelen lezen

Psyblog

Alle blog artikelen lezen

Lees verder

De psycholoog


Michiel Jongsma, psycholoog NIP, arbeidspsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog niet praktiserend

Ik verdiepte me zowel in de klinische psychologie als in de arbeids- en organisatiepsychologie. Na mijn universitaire studie ging ik aan de slag bij een grote uitzendorganisatie als werving & selectie adviseur en personeelsmanager. Zodoende deed ik een gevarieerde werkervaring op en leerde ik verschillende bedijfstakken goed kennen. Uiteindelijk gaf mijn interesse in de psychologie van mens en gedrag  de doorslag en maakte ik de overstap naar de gezondheidszorg. In 2002 rondde ik de postdoctorale opleiding af tot BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog. Vervolgens werkte ik bij een gespecialiseerde afdeling Arbeidshulpverlening en als studentenpsycholoog. Zo deed ik veel ervaring op met arbeidsgerelateerde vraagstukken, de begeleiding van mensen met werkgerelateerde psychische klachten en jong volwassenen.  In 2003 ben ik mijn eigen praktijk gestart als GZ-psycholoog, studentenpsycholoog en eerstelijnspsycholoog. Naast mijn werkzaamheden in eigen praktijk ben ik verbonden aan de Huisartsopleiding UMCG als gedragswetenschapper / docent. Vanaf mei 2022 werk ik freelance enkele dagdelen per maand voor het Instituut voor Psychotrauma (ARQ IVP). Namens het IVP voer ik 'mental check-up gesprekken' met medewerkers in risicovolle beroepen. 

Ik heb inmiddels een brede ervaring binnen verschillende werkvelden. Deze gevarieerde werkervaring komt mij goed van pas. Bewust houd ik mijn praktijk klein zodat ik voldoende tijd en aandacht kan bieden. De lijntjes zijn kort, de sfeer informeel en ik heb flexibele openingstijden. Ik hanteer geen wachtlijst. Als ik niet aan je vraag kan (of wil) voldoen help ik je graag met een verwijzing naar één van de collega' s. Uitgangspunt is dat je de begeleiding krijgt die je nodig hebt. 
Als Psycholoog NIP ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen. 

Lees verder

Michiel Jongsma

Psycholoog NIP, arbeidspsycholoog, GZ-psycholoog niet praktiserend, studentenpsycholoog, coach

Psychologenpraktijk voor eerstelijnspsychologie & arbeidshulpverlening

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • De psychologenpraktijk is gelegen aan de rand van Groningen. Goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.

Kwalificaties:

 • GZ-psycholoog niet praktiserend

 • Psycholoog NIP

 • Orthopedagoog

 • Lid Nederlandse Vereniging Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
 • Lid Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Copyright © 2020 Michiel Jongsma. Alle rechten voorbehouden. Sitemap
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau